Program Fredag

Program Fredag 2017-09-21T13:43:04+00:00

Mässprogram 

-> Lördag

-> Söndag

Stora scen

11.00–11.20
Dansmix

Prova på allt från sagobalett till hip hop. Här kan alla barn från tre år och uppåt vara med och dansa.
VÄRD: MARIKAS DANS & MODESTUDIO

11.45–12.15
Skansenteatern

Lill-Skansenteatern bjuder in till teater där publiken får vara med på scen. Allt är repeterat utom just publikens reaktioner och förslag. Barnen är den viktigaste ingrediensen i denna typ av teaterform, som kommer från lusten att berätta, fantisera och självklart – att leka!
VÄRD: SKANSEN

12.30–13.15
Allt du behöver veta om mammamagen

Barnmorskan Anna Sjösten och massören John Carrier berättar om allt du behöver veta om din mammamage och bäckenbotten.
VÄRD: BB STOCKHOLM FAMILY

13.25–13.50
Sprallig show med Buskul

Möt flygplan, grävskopor, Yippie Räv och andra glada djur i en sprallig show med egna, glada och rockiga låtar.
VÄRD: BUSKUL

14.00–14.30
Kapten Reko

Under lördagen får Ekostigen besök av Kapten Reko som är en superhjältinna. Hon är trött på att vuxna skräpar ner och slänger mat och därför tar hon hjälp av alla barn för att lära vuxna hur man egentligen beter sig. Missa inte chansen att träffa en livs levande superhjälte!
VÄRD: KONSUMENTFÖRENINGEN STOCKHOLM

14.40–15.15
Hur jag får mitt barn att läsa

Vissa barn har lätt för att lära sig läsa, medan andra måste kämpa för att erövra bokstäverna och orden. Få tips på hur du lär ditt barn att läsa.
VÄRD: BOKFÖRLAGET LANGENSKIÖLD

15.30–16.00
Språkgympa och disco med Babblarna

I samband med releasen av Babblarnas första fullängdsalbum med nyskrivna låtar bjuder Hatten Förlag in till språkgympa och disco med babblarna där föräldrarna får dansa och röra sig till ett gäng svängiga låtar tillsammans med sina barn!
VÄRD: HATTEN FÖRLAG

 

Lilla scen

11.30–12.00
Föräldrar och barnyoga

I yoga för föräldrar och barn tränar vi det naturliga stödet i kroppen, på ett mjukt sätt. Övningarna som ni gör tillsammans bygger också upp en mental uthållighet genom andning och medveten närvaro.
VÄRD: YOGIYOGINI

12.30–13.00
Växa och upptäcka världen

Lotte Søs Farran-Lee föreläser om de 10 mentala utvecklingssprång som alla barn tar de första månaderna av sitt liv. Föreläsningen bygger på den internationella bästsäljaren Växa och upptäcka världen.
VÄRD: HUMAN PUBLISHING

13.15–13.45
Högläsning ur science fiction-äventyret Leonora och Glasplaneten (5-10 år)

Helen Johansson läser några kapitel ur sin kritikerrosade bok Leonora och Glasplaneten, ett science fiction-äventyr för barn! Roliga karaktärer och en spännande berättelse som griper tag i läsaren.
VÄRD: FÖRLAGET LANGENSKIÖLD

14.00–14.30
Det började med en papperssäck…

… och slutade med ett bolag. Bli inspirerad av framgångssagan som började under föräldraledigheten. Grundarna av Tellkiddo berättar hur de förverkligade sin dröm.
VÄRD: UNDERBARA BARN

14.45–15.15
Barn i kemikaliedjungeln

Vill du veta mer om vilka ohälsosamma kemikalier som kan finnas i barnprodukter? Då är det här en föreläsning du inte får missa. Madeleine Limé berättar om hur du med små och enkla förändringar, kan påverka din och dina barns vardag till det bättre.
VÄRD: EKOLEKO

15.30–16.00
Spara stamceller för framtiden?

Lär dig mer om att spara stamceller som tas från navelsträngsblodet och bara kan göras vid ett enda tillfälle, direkt efter födseln. Stamceller används idag inom vården av behandling av allvarliga sjukdomar eller skador.
VÄRD: CELLAVIVA

 

Teaterscen

11.00
Dollans Dagis

Dollan ska gå till dagis för det har kungen sagt. På dagis finns Knutte och Raffe. Kan man verkligen leka alla tre? En teaterföreställning baserad på en bok av Barbro Lindgren och Eva Eriksson. Passar barn 2–6 år.
VÄRD: DOCKTEATERN TITTUT

14.15 & 14.45
Kan själv!

Poetisk och svängig föreställning som handlar om att göra saker
i sin egen takt. Passar barn från 2,5 år.
VÄRD: TEATER PERO