House of Lolas grundare, Lottis och Anna, blev platoniskt kära i varandra och att arbeta tillsammans. Det fanns inget annat alternativ än att få arbeta ihop och på det sättet som de själva ville. Kärlek, glädje och jävlaranamma var fokus och att starta eget och bli hårt arbetande, glada och kanske lite naiva entreprenörer var den enda vägen som gick att välja. Målen var höga från början; företaget skulle växa, de ville dela resan med massor av andra härliga människor. Mode var den minsta gemensamma nämnaren, så ett modeföretag fick det bli. 

Idag, snart 10 år senare, drivs verksamheten i både Sverige och Finland och sysselsätter ca 300 personer. House of Lola har tilldelats Gasellen, Dagens Industris utmärkelse för snabbväxande företag, 4 år i rad och är även listade på Veckans Affärers Superföretagslista.